• Vaccinul Novavax este uşor de transportat şi poate fi stocat în frigidere normale
  • Compania va depune până la sfârşitul lunii septembrie cererea de aprobare în Europa şi Statele Unite
  • CEO-ul companiei spune că vaccinul este eficient împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus

Vaccinul Novavax a trecut testele cu 90% eficacitate. Americanii vor produce 100 de milioane de doze pe lună, iar primele tranşe de vaccin vor pleca către ţările sărace.

Vaccinul este uşor de transportat şi poate fi stocat în frigidere normale. Compania va depune până la sfârşitul lunii septembrie cererea de aprobare în Europa şi Statele Unite.

Stanley Erck, CEO Novavax: „Avem nevoie de vaccinuri care pot fi folosite în SUA pentru a treia doză pentru cei care au fost deja vaccinaţi şi vor avea nevoie de o nouă stimulare a sistemului imunitar în 6-12 luni de la doza originală. Avem nevoie de vaccinuri care să ajungă la nivel global, în ţările cu venituri mici şi medii.”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

CEO-ul companiei spune că vaccinul este eficient împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus, la toate grupele de vârstă. Testarea a implicat 30.000 de persoane din Statele Unite şi Mexic. Efectele adverse au fost uşoare, cum ar fi dureri de cap şi la locul injecţiei. În schimb, nu au fost raportate cheaguri de sânge.

Stanley Erck, CEO Novavax: „Cred că este important nu doar că avem un profil de eficacitate şi siguranţă foarte bun, ci şi că se potriveşte cu rezultatele pe care le-am avut într-un studiu de faza a treia din Marea Britanie.”