• Agenția UE pentru medicamente a aprobat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii de 5-11 ani.
  • Doza injectată va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele de peste 12 ani.

Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți faptul că vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, ar urma să fie aprobat. Valeriu Gheorghiță a menționat și cum vor fi acestea administrate.

„Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil că pe 26 Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. Cred că la mijlocul lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a spus Valeriu Gheorghiţă acum 2 zile.

Ce confirmă EMA

„Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a recomandat acordarea unei extinderi a indicației pentru vaccinul COVID-19 Comirnaty pentru a include utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani”, a precizat Agenția Europeană pentru Medicamente într-un comunicat, citat de euronews.com.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Doza injectată la această grupă de vârstă va fi „mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (10 µg față de 30 µg)”, a precizat agenția.