• Emilian Imbri, expert în sănătate: „Pandemia va dura până în 2022”
  • Emilian Imbri: „Virusul s-a mascat, s-a împrietenit cu niște persoane care îl transportă de colo, colo”
  • Emilian Imbri: „A început de vreo două săptămâni să crească numărul de infectări”

Expertul în sănătate, Emilian Imbri, a vorbit miercuri dimineață la Digi24 despre evoluția pandemiei de coronavirus în România. Medicul crede că „Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur”.

„Ar trebui cineva deasupra să vadă mai multe punct de vedere, să vadă orizontul, dacă mai poate cineva. Cum poți să închizi un oraș? În momentul ăla s-a terminat, nu mai circulă nimeni, este cel mai tare punct economic din România, deci va fi foarte greu, însă, eu am spus că probabil se va închide – nu că va fi închis de cineva, că n-are nimeni curaj să facă treaba asta – se va închide probabil din cauza numărului foarte mare de persoane infectate”, a spus fostul directorul al Spitalului Victor Babeș.

Emilian Imbri spune că putem evita această situație dacă persoanele pozitive ar sta acasă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Cum am putea să evităm acest lucru? Eu aș avea o singură rugăminte: rog măcar persoanele bolnave, infectate, să stea în casă și să nu circule. Eu vă asigur că în momentul ăsta circulă foarte mulți oameni care sunt cu test pozitiv și foarte mulți care nu au testul, dar sunt infectați. Eu aș cere tuturor să transmită acest mesaj: măcar cei care știu că sunt infectați să șadă locului. Într-o astfel de situație virusul circulă cu mască și cu adeverință. Virusul s-a mascat, s-a împrietenit cu niște persoane care îl transportă de colo, colo cu mască și cu adeverință.”

De asemenea, Emilian Imbri a susținut că afirmațiile lui sunt bazate pe trendul ascendent al numărului de cazuri noi de COVID-19.

„Sunt păreri personale, bazate pe ce am observat că se întâmplă și nu numai la noi, se întâmplă și în alte țări. Sunt păreri personale pe care mi le asum și pe care probabil că timpul le va dovedi, dacă nu se dovedesc, eu nu pot decât să-mi cer scuze, că am făcut o greșeală. Deci, pe ce ne bazăm? Pe faptul că, într-adevăr, a început de vreo două săptămâni să crească numărul de infectări, fapt dovedit prin numărul mare de prezentări la spital și că paturile de spital sunt pline”, a spus Emilian Imbri.

„Iarăși este foarte clar, dacă acum două luni în spitalul „Babeș” unde am lucrat eu erau peste 200 de locuri libere, în momentul de astăzi nu mai este niciun loc liber. Nu vorbim de ATI, ăsta este un subiect închis, pentru că nu cred că a fost o zi în care un pat de terapie intensivă să fi fost liber. Sau, dacă a fost liber, a fost câteva ore”, a adăugat medicul.

Emilian Imbri: „Este clar că vom ajunge peste scurt timp la peste 10.000 – 12.000 de infectări pe zi”

Un studiulu publicat în revista Nature despre tulpina britanică, arată că mutația că nu e doar mai contagioasă, ci are și o mortalitate mai mare.

„Nu poate fi deloc liniștitor. Până știam că se transmite mai repede. Dacă s-a comunicat de către specialiști că este mai mortală, avem de ce să ne temem. Este clar că lucrurile sunt într-adevăr grave”, a spus Emilian imbri la Aleph News.

Medicul este de părere că următoarele luni ale lui 2021 vor fi mai aprige decât perioada similară din 2020. De asemenea, Emilian Imbri nu crede că vom avea sărbători pascale fără restricții, având în vedere evoluția pandemiei.