Epidemiolog: „Copiii ar putea fi mai predispuşi să dezvolte noua tulpină de coronavirus”

Sursa foto: Profimedia
  • Consilierii SAGE au susținut o conferință de presă cu profesorul Neil Ferguson
  • Copiii ar fi mai sensibili față de noua tulpină de coronavirus, spre deosebire de tulpinile anterioare, au spus luni oamenii de ştiinţă.
  • Noua variantă a coronavirusului a apărut în Marea Britanie, Italia, Danemarca și Olanda.

Copiii ar putea fi mai expuși riscului de a se infecta cu noua variantă de coronavirus decât tulpinile anterioare, au susținut consilierii guvernamentali, scrie Daily Mail.

Profesorul Neil Ferguson, un epidemiolog la Imperial College din Londra și membru al grupului consultativ NERVTAG, susține că există un „indiciu” care ar indica că cei mici ar putea fi mai predispuși la noua tulpină Sars-Cov-2

„Nu am stabilit niciun fel de cauzalitate în acest sens, dar o putem vedea în date. Va trebui să adunăm mai multe date pentru a vedea cum se comportă în viitor.”, adaugă academicul, cunoscut sub numele de „Profesorul Lockdown”.

Apariţia noii tulpine de SARS-CoV-2, despre care oamenii de ştiinţă spun că este cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpinile anterioare din Marea Britanie, a determinat unele ţări să îşi închidă graniţele cu Marea Britanie şi a dus la carantinarea unor zone mari ale ţării.