Epidemiologul Octavian Jurma susţine că eşecul campaniei de vaccinare reprezintă eşecul programului România Educată. Faptul că un elev nu ştie cât e lungimea Nilului e mai puţin grav decât faptul că nu ştie ce face vaccinul pentru organismul său, este opinia medicului.

Octavian Jurma a analizat statistica prezentată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căreia cei mai mulţi elevi nu vor să se vaccineze.

Mulţi români se gândesc să plece din ţară din motive de siguranţă sanitară, este concluzia epidemiologului.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Astfel de statistici te dezarmează şi fac tot mai mulţi români să se gândescă serios la emigrare din motive de siguranţă sanitară pentru ei şi copiii lor. Oricât ai fi de individualist, nu poţi să îţi creşti copiii în afară comunităţii, iar comunitatea a hotărât în majoritate să se infecteze cu boli care pot nenoroci pe viaţă un copil, inclusiv copilul tău”, spune Jurma.

Medicul consideră că eşecul campaniei de vaccinare poate fi explicat prin problemele din sistemul de educaţie.

Până la urmă faptul că un elev nu ştie cât e lungimea Nilului e mai puţin grav decât faptul că nu ştie ce face vaccinul pentru organismul său şi societatea în care trăieşte. Eşecul campaniei de vaccinare este în primul rând un succes al campaniei de relaxare. În al doilea rând însă, este un eşec al programului România Educată care de altfel nici măcar nu a încercat să educe elevii în privinţa importanţei vaccinului în istoria de luptei noastre cu boli devastatoare chiar pentru ei, copiii noştri. Poate că un bun început ar fi să fim mai precupati de ceea ce învaţă copiii în şcoală decât de prezenţa lor fizică în şcoală”, mai spune Octavian Jurma.

Statistica întocmită de Ministerul Educaţiei arată că peste 77% dintre elevi nu intenţionează să se vaccineze.