• Omicron ar ajuta la oprirea pandemiei de coronavirus, a declarat un expert din Danemarca.
  • Tyra Grove Krause, se așteaptă ca valul provocat de cea mai nouă variantă a coronavirusului să atingă punctul culminant la sfârșitul acestei luni.
  • Conform unui studiu, riscul ca oamenii să fie spitalizați din cauza Omicron este redus la jumătate față de varianta Delta, spune Tyra Grove Krause.
  • Într-un mesaj de Anul Nou, Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a lansat și el un mesaj de speranță.

Am putea reveni la viața normală în doar două luni, deoarece Omicron ajută la oprirea pandemiei de coronavirus, a declarat un expert din Danemarca.

Epidemiologul-șef al State Serum Institute din Danemarca, Tyra Grove Krause, se așteaptă ca valul provocat de cea mai nouă variantă a coronavirusului să atingă punctul culminant la sfârșitul acestei luni.

Conform unui studiu, riscul ca oamenii să fie spitalizați din cauza Omicron este redus la jumătate față de varianta Delta, spune Tyra Grove Krause. Acest lucru dă speranțe autorităților din Danemarca că pandemia s-ar putea încheia în câteva luni, pe măsură ce crește imunitatea, a spus ea, conform mirror.co.uk.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Krause, răspunzând unei întrebări referitoare la perioada cât Omicron va mai afecta Danemarca, a declarat pentru TV2: „Cred că va mai fi valabil în următoarele două luni, după care sper că infecția se va diminua și ne vom recăpăta viața normală”.

Într-un mesaj de Anul Nou, Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a lansat și el un mesaj de speranță. El s-a declarat „încrezător” că acesta va fi anul în care se va pune capăt pandemiei, însă a atras atenția că inechitățile în distribuirea vaccinurilor a „creat condițiile ideale pentru apariția variantei Omicron”.

„Cu cât inechitățile sunt mai mari, cu atât mai mare este riscul ca acest virus să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sau prezice”, spunea Tedros Ghebreyesu.