• Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a făcut declarații controversate în ziua în care se sărbătorea Sfânta Parascheva, la biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.
  • Preotul a avansat câteva teorii conspiraționiste: el a pus la îndoială că incendiile din spitale ar fi simple accidente și a avut o poziție anti-vaccin.

Episcopul Giurgiului a atacat politicienii, menționându-l în mod expres pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu a vrut să viziteze mănăstirea de la Comana, în care este îngropat Vlad Ţepeş voievod, ci că a preferat să se plimbe cu bicicleta.

„Până când or să-şi bată joc oamenii ăştia de credinţa noastră?. Numai minciuni şi poporul trăieşte în frig şi în foame mai rău decât în perioada comunistă. Au sărăcit ţara, iubiţi credincioşi, şi noi trebuie să tăcem şi să nu spunem lucrurilor pe nume!? N-au făcut nimic! Nişte hoţi şi nişte pungaşi”, a spus Ambrozie.

„Cine ne va plăti pensiile mâine-poimâine? Dar aud că fondul de pensii l-au consumat ăştia pe campanii!”, a continuat prelatul, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În continuare, episcopul a susținut că incendiile din spitale nu ar fi simple accidente și i-a sfătuit pe enoriași să nu se vaccineze, pentru că dozele cumpărate de Guvern ar fi expirate.

„Rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de COVID, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate. Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat!”, a mai declarat episcopul Ambrozie.