EpiVacCorona, al doilea vaccin COVID-19 al rușilor: Aprobat și testat pe 57 de oameni. Ce spun rezultatele

EpiVacCorona, al doilea vaccin COVID-19 al rușilor: Aprobat și testat pe 57 de oameni. Ce spun rezultatele Sursa Foto: Profimedia
  • Rușii au dezvoltat al doilea vaccin COVID-19: EpiVacCorona.
  • Vaccinul a fost testat pe 57 de oameni, iar testele clinice se vor termina în septembrie 2020.
  • EpiVacCorona este diferit de Sputnik-V și până acum se arată a fi un tratament sigur.

Rușii au dezvoltat al doilea vaccin COVID-19, care se numește EpiVacCorona, relatează Business Standard.

Vector, centrul rus de cercetare în virusologie și biotehnologie, a declarat că vaccinul a fost testat deja pe 57 de voluntari, iar rezultatele au arătat că vaccinul ar fi sigur.

Vaccinul este diferit de Sputnik-V și testele au arătat că nu există efecte secundare. Testele clinice vor fi finalizate în septembrie 2020.

Din cei 57 de voluntari care au fost vaccinați cu EpiVacCorona, 43 au primit varianta placebo a vaccinului rusesc COVID-19.

Serviciul Federal pentru Supravegherea în Domeniul Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Populației spun că vaccinul provoacă o reacție imună după ce se administrează și o a doua doză, într-un interval de 14 – 21 de zile. Până acum, un singur voluntar a fost vaccinat de două ori.

La începutul lunii august, rușii au fost primii care au dezvoltat și aprobat un vaccin COVID-19. Presa a declarat recent că Rusia plănuiește un test la scară largă pentru Sputnik-V: 40.000 de oameni vor face parte din procesul de testare.