• Un potenţial medicament antiviral al companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice
  • Informaţiile apar într-un document obţinut de Financial Times, după publicarea accidentală de către OMS
  • Compania medicală Gilead contestă rezultatele testelor

Antiviralul Remdisivir nu a ameliorat starea de sănătate a bolnavilor, potrivit rezultatelor unui test. Medicamentul companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative, arată un document obţinut de Financial Times după publicarea accidentală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Firma medicală, însă, contestă informaţiile.

Testele efecuate în China arată că Remdesivir nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nu a redus prezenţa patogenului în sânge. Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea medicamentului la 158 bolnavi şi urmărirea stării acestora, comparativ cu restul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a admis că „documentul a fost postat inadecvat pe website”, fiind şters „imediat ce a fost observată eroarea”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Gilead Sciences contestă informaţiile, argumentând că rezultatele sunt „neconcludente” din motiv că eșantionul a fost prea mic pentru a trage niște conzluzii.