• Medicul infecționist Virgil Musta spune că este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei
  • Doctorul avertizează că România este în faza în care nu atât focarele produc noi îmbolnăviri, ci transmiterea comunitară
  • „E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă“

Referitor la bilanțul apărut miercuri, un record absolut de noi cazuri de coronavirus – 2.158 în ultimele 24 de ore, Virgil Musta a spus, la Antena 3, că cifrele sunt îngrijorătoare.

Medicul spune că „suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei“, iar datele arată că, „foarte probabil, ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților“.

„E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă. Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le știm sau, chiar dacă știm că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri“, a spus medicul infecționist.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Totodată, cazurile vor crește în continuare dacă oamenii nu vor fi mai atenți cu distanțarea socială, purtarea măștii și igienă, avertizează Musta.