• Valeriu Gheorghiță afirmă că, cel mai probabil, nu va fi nevoie ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie repetat în fiecare an.
  • Gheorghiță: În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu.
  • Vaccinarea ar putea deveni mai accesibilă, de la sfârșitul lunii aprilie.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a afirmat că, cel mai probabil, nu va fi nevoie ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie repetat în fiecare an, ca în cazul gripei.

Acesta a mai precizat, însă, că unele persoane ar putea fi nevoite să mai facă încă o doză de ser imunizator, însă deocamdată nu se poate spune cu exactitate.

În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu. E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă, la Antena 3.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Gheorghiță: „Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”

De la sfârșitul lunii aprilie, vaccinarea ar putea deveni mai accesibilă, iar Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va fi posibilă începând din acea perioadă.

Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa. Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.