• Un alt val de infecții cu COVID-19 ar fi putut începe în Europa, în condițiile în care numărul cazurilor începe să crească în întreaga regiune, au anunțat OMS și ECDC.
  • Milioane de oameni din Europa nu au fost încă vaccinați împotriva COVID-19, au precizat OMS și ECDC.
  • Aceștia au îndemnat țările europene să administreze atât vaccinul antigripal, cât și vaccinul COVID-19.

Un alt val de infecții cu COVID-19 ar fi putut începe în Europa, în condițiile în care numărul cazurilor începe să crească în întreaga regiune, au anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Deși nu mai suntem unde eram acum un an, este clar că pandemia COVID-19 încă nu s-a încheiat”, au declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, și directorul ECDC, Andrea Ammon, într-o declarație comună. Din nefericire, vedem că indicatorii cresc din nou în Europa, sugerând că a început un alt val de infecții.”

Datele OMS pe regiuni au arătat că doar Europa a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în săptămâna încheiată la 2 octombrie, înregistrând o creștere de 8% față de săptămâna precedentă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Experții în sănătate publică au avertizat că oboseala vaccinurilor și confuzia cu privire la vaccinurile disponibile vor limita probabil absorbția vaccinurilor de rapel în regiune.

Milioane de oameni din Europa nu au fost încă vaccinați împotriva COVID-19, au precizat OMS și ECDC. Aceștia au îndemnat țările europene să administreze atât vaccinul antigripal, cât și vaccinul COVID-19, înainte de o creștere așteptată a numărului de cazuri de gripă sezonieră.

Nu mai este timp de pierdut”, au declarat OMS și ECDC, adăugând că grupurile vulnerabile, inclusiv persoanele de peste 60 de ani, femeile însărcinate și cele cu comorbidități, ar trebui să se vaccineze atât împotriva gripei, cât și împotriva COVID-19.