• Medicii din New York au analizat starea a peste 100 de bebeluși a căror mame erau infectate cu Sars-Cov-2.
  • Nici unul dintre bebeluși nu a fost testat pozitiv după 15 zile, arată studiul.
  • De asemenea, cei mici au fost ținuți în pătuțuri închise la o distanță de 1,8 metri de mamele lor.

Este puțin probabil ca mamele cu Covid-19 să transmită virusul nou-născuților dacă există măsuri simple de prevenire a Sars-Cov-2, sugerează un mic studiu, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au studiat starea de sănătate a 120 de bebeluși care au fost alăptați de mamele cu Covid-19 și care totodată au împărțit aceeași cameră.  Mamele au fost obligate să poarte măști chirurgicale atunci când și-au alăptat copilul și totodată au urmat procedurile stricte de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor și sânilor.

De asemenea, atunci când nu erau alăptați, bebelușii au fost ținuți în pătuțuri închise la 1,8 metri distanță de mamele lor.

Deși, cei mici au fost negativi după mai multe teste efectuate timp de 15 de zile, cercetătorii din spatele studiului spun că, speră să le garanteze femeilor însărcinate că riscul de a transmite Covid-19 copilului nou-născut, este scăzut.

Colegiul Regal de Obstetricieni şi Ginecologi (RCOG) din Marea Britanie afirmă că beneficiile alăptării „depășesc în mod semnificativ orice risc potențial de transmitere”.

Toți bebelușii au fost testați pentru coronavirus cu ajutorul unui tampon nazal în 24 de ore de la naștere și niciunul nu a fost pozitiv. Ulterior, cei mici au fost testați de două ori la o distanță de 7 zile, rezultatele au fost din nou negative. Studiul a fost publicat în jurnalul The Lancet Child and Adolescent Health.