• Barurile și bistrourile din Paris se închid la 22:00, dar nu și restaurantele
  • Olanda introduce noi restricții pentru următoarele trei săptămâni
  • Slovacia și Cehia vor reintroduce starea de urgență săptămâna aceasta
  • Angela Merkel decide astăzi restricțiile de toamnă împotriva COVID-19
  • Suedezii învață să trăiască alături de COVID-19

Sigur ai auzit și tu expresia „câte bordeie, atâtea obiceie”. Se aplică perfect modului în care statele europene au răspuns la pandemia de COVID-19.

În Franța, pe weekend, au fost peste 25 de mii de noi infectări. Ca să limiteze răspândirea virusului, guvernul condus de Jean Castex a decis ca bistrourile și cafenelele din Paris să se închidă la ora 22. Nu și restaurantele.

Auguste Dumay, locuitor din Paris: Este o glumă. Este trist, dar este de râs. Când au anunțat că barurile trebuie să se închidă la 22:00, m-am simțit ca în liceu. Restricția există deoarece după 22:00, se întunecă și virusul iese pe străzi, dar la 21:50 nu este prezent!

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Și în Olanda, următoarele trei săptămâni, localurile se vor închide la ora 22 și nu vor putea sta mai mult de 4 oameni la o masă. Iar spectatorii nu vor avea voie pe stadioane. În Amsterdam, Rotterdam și Haga, orașele cu cea mai rapidă creștere a infectărilor, proprietarii de magazine pot refuza oamenii fără măști.

Hugi de Jonge, ministrul olandez al Sănătății: Noi facem tot ce putem, dar virusul se descurcă mai bine.

Slovacia va declara din nou stare de urgență săptămâna aceasta, la trei luni după ce a fost ridicată. Și Cehia va face la fel. Ambele țări au înregistrat noi recorduri de infectări.

Igor Matovic, premierul Slovaciei: Situația este extrem, extrem de serioasă.

În Germania, Angela Merkel discută astăzi cu liderii celor 16 landuri pentru a decide ce măsuri trebuie luate pentru toamnă. Numărul de noi cazuri este în creștere în marile orașe.

Suedia, ca de obicei, este împotriva tendințelor. Viața se desfășoară normal. Sunt câteva sute de noi cazuri în fiecare zi, dar numărul de persoane la terapie intensivă și cel de decese este foarte, foarte mic. Suedezii se protejează fără să le spună guvernul.

Anne Nemmelr, antreprenor din Stockholm: Nu mi-am schimbat viața prea mult. Mă văd cu prietenii, ies în oraș, merg să beau ceva sau să mănânc, dar dacă este aglomerat, nu mă duc.

În Europa au fost confirmate până acum aproape 5 milioane de cazuri de COVID-19. Cele mai multe, în Rusia, Spania și Franța.