• OMS: Numărul cazurilor e la cel mai mic nivel din septembrie 2020.
  • OMS: Numărul deceselor provocate de COVID-19 scade, de trei săptămâni.

Încet-încet, Europa se face bine! Europa a scăzut sub 1 milion de cazuri noi de coronavirus confirmate într-o săptămână. Nu s-a mai întâmplat asta din septembrie.

Vestea si mai bună este că scade și numărul deceselor provocate de COVID-19 de trei săptămâni încoace. Optimismul n-a trecut și Oceanul. Epidemiologul Fauci i-a anunțat pe americani că vor purta maști și anul viitor.

Dacă normalitate înseamnă ca lucrurile să fie exact ca înainte să ni se întâmple asta, nu pot să prezic așa ceva. Cred că o să avem un grad semnificativ de normalitate – dincolo de ce înseamnă teribilul coșmar prin care toți am trecut, în ultimul an – la toamnă sau la iarnă, înainte de sfârșitul anului”, a spus Anthony Fauci.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Fauci, contrazis

Pe Fauci îl contrazice însă un profesor de la Universitatea John Hopkins. Acesta susține că pandemia va fi aproape încheiată în Statele Unite în aprilie, când americanii ar urma să aibă imunitate de turmă.

Până atunci, SUA a pierdut o jumătate de milion de oameni din cauza coronavirusului. Un număr egal cu cel al americanilor morți în Al Doilea Război Mondial, Războiul din Coreea și cel din Vietnam la un loc.

Cine e vaccinat poate să consume alcool

Vaccinul Pfizer oferă aproape 89% protecție împotriva oricărui tip de mutație Covid și 94% împotriva infecțiilor simptomatice. Sunt date publicate de israelieni, campionii la vaccinare. Iar pentru cine s-a vindecat de COVID-19, o singură doză ar putea fi de ajuns să prevină reinfectarea, potrivit unui studiu citat de The Wall Street Journal. Și tot legat de vaccinare. Specialiștii s-au pronunțat!

Cine e vaccinat poate să consume alcool, atât după prima doză cât și după rapel. Evident, nu e recomandat să exagerezi cu băutura.