Europenii mai au două săptămâni până când varianta Delta va deveni dominantă. Comisarul european pentru Sănătate spune cum ne putem apăra

Stella Kyriakides în timpul unei conferințe de presă. Stella Kyriakides: „Avem vaccinul care este scutul și împotriva acestei variante”. Sursa Foto: HEPTA
  • Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, a declarat vineri, în cadrul unei vizite în județul Dâmbovița, că varianta Delta va deveni dominantă până în august în toată Europa.
  • Stella Kyriakides: „Avem vaccinul care este scutul și împotriva acestei variante”.
  • Stella Kyriakides a afirmat că statele membre au primit până acum 500 de milioane de doze de vaccin și că mai mult de jumătate din toți cetățenii europeni au primit ambele doze.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a spus vineri, în cadrul unei vizite făcute în județul Dâmbovița, că varianta Delta va deveni dominantă până în august la nivel european.

„În unele state membre este deja dominantă și conform Centrului pentru prevenția și controlul bolilor până la sfârșitul lunii august va deveni dominantă în general. (…) Avem vaccinul care este scutul și împotriva acestei variante”, a declarat Stella Kyriakides.

Conform acesteia, numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni odată cu apariția variantei Delta: „Această variantă este mai contagioasă și singurul nostru scut de protecție este vaccinarea”.

„Creșterea cazurilor de persoane infectate este în rândul celor nevaccinați sau în rîndul celor care au făcut doar o singură doză. Și cunoaștem de la Agenția Europeană pentru Medicamente că vaccinurile sunt eficiente și împotriva variantei Delta. Deci este important să continuăm să ne vaccinăm”, a mai spus comisarul european.