• Speranța de viață a femeilor din Uniunea Europeană este de 82,9 ani, în vreme ce a bărbaților este de 77,2 ani.
  • Potrivit specialiștilor, bărbații sunt mult mai predispuși să sară peste analize de rutină, evită și în cazul problemelor psihice, să meargă la psiholog, spre deosebire de femei.
  • În România femeile au o speranță de viață de 76,6 ani, cu aproape șapte ani și jumătate mai mult decât bărbații, care au o speranță de viață de 69,2 ani.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Cel puțin asta spune Eurostat. Speranța de viață a femeilor din Uniunea Europeană este de 82,9 ani, în vreme ce a bărbaților este de 77,2 ani.

Explicația este una medicală. Cromozomul Y tinde să dezvolte mutații mai des decât cromozomii X. Estrogenul, produs în cantități mult mai mari la femei, menține vasele de sânge sănătoase, are rol de control al metabolismului și în menținerea nivelului de colesterol. Și din acest motiv, bărbații au șanse cu 50% mai mari decât femeile de a muri de boli de inimă.

Și locul de muncă poate fi un factor. Bărbații au locuri de muncă mai periculoase. Depășesc cu mult femeile în unele dintre cele mai riscante ocupații: militari, pompieri sau munca pe șantiere. Potrivit specialiștilor, bărbații sunt mult mai predispuși să sară peste analize de rutină, evită și în cazul problemelor psihice, să meargă la psiholog, spre deosebire de femei. Și către ei se înclină balanța și atunci când vine vorba de excese, și aici vorbim de fumat sau consumul de alcool.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

În România femeile au o speranță de viață de 76,6 ani, cu aproape șapte ani și jumătate mai mult decât bărbații, care au o speranță de viață de 69,2 ani.

Citește și: