Există o creștere semnificativă a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2. Adrian Marinescu: „În ultimele 2-3 săptămâni, am observat o curbă ascendentă”

Cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 au crescut cu peste 55,8% faţă de săptămâna precedentă. Asta înseamnă 5.370 cazuri noi de persoane infectate. Creșterea este pusă de specialiști și pe seama concediilor din ultima lună. Cât de grave sunt aceste cazuri și care ar putea fi evoluția în perioada următoare?

„Ceea ce avem în prezent, putem să-l numim un val, dar, în mod clar, este o creștere. În ultimele 2-3 săptămâni, am observat o curbă ascendentă, cu o creștere importantă de aproximativ 70% în ultima săptămână. Din fericire, cele mai multe cazuri sunt forme ușoare, asemănătoare cu o răceală, și nu necesită internare, exceptând pacienții cu boli cronice asociate sau cei în vârstă. Dacă această tendință continuă în august, este foarte probabil că vom avea și un număr crescut de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, deoarece lucrurile nu se pot închide atât de repede. Totuși, nu ne așteptăm la o presiune semnificativă asupra camerelor de gardă”, a declarat Adrian Marinescu, directorul medical al Insitutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Exit mobile version