• Medicii avertizează că pericolul nu a trecut, iar regulile de distanțare socială și de protecție trebuie respectate în continuare
  • Masca de protecție este necesară în spațiile publice închise. Specialiștii recomandă evitarea aglomerației
  • La cea mai recentă actualizare, în România erau 17.036 persoane infectate cu Covid-19

Chiar dacă starea de urgență a fost ridicată, măsurile restrictive au fost relaxate, iar oamenii au ales să-și petreacă timpul în aer liber, specialiștii atrag atenția că trebuie să rămâi precaut.

“S-a dat un semnal de relaxare care s-a înţeles greşit de către o bună parte din populaţie. Faptul că nu mai sunt amenzi, că nu mai există sancţiuni a determinat o bună parte din tineri şi asta mă sperie cel mai tare, că tinerii păreau cei mai responsabili, au ieşit fără să mai respecte nicio restricţie vizavi de mască şi de distanţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, dr. Emilian Imbri.

Medicii spun că dacă nu respecţi pentru încă o perioadă măsurile de distanţare socială, ai toate şansele să te îmbolnăveşti.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

“Ne aşteaptă ce este mai rău. Suntem două categorii, persoane care au făcut această boală şi persoane care încă nu au făcut această boală. Şi cei care au făcut vor avea această imunitate care nu ştim pentru cât timp îi va proteja. Persoane care nu au făcut riscă să se încadreze în rândul celor care vor face. Poţi să mergi în zona de risc sau de deces sau poţi să mergi în zona cealaltă în care treci cu bine peste această boală”, a mai spus dr. Emilian Imbri.

La ultima actualizare din partea autorităților, în România erau 17.036 de persoane infectate cu COVID 19.