Expertul belgian în domeniul COVID-19, Marc Van Ranst, se află sub protecție după ce a fost pus pe lista de asasinări ale unui lunetist, cunoscut pentru legăturile sale de extremă dreapta.

Jürgen Conings, lunetist și instructor militar, a fugit în urmă cu aproape trei săptămâni, după ce l-a amenințat pe profesorul Marc Van Ranst, un virolog din Belgia care a făcut mai multe recomandări referitoare la restricții, pentru a încetini răspândirea coronavirusului, scrie Insider.

Conform unor rapoarte, lunetistul întocmise o listă cu 10 ținte, inclusiv cu expertul în COVID-19.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marc Van Ranst a declarat că locuia împreună cu soția și fiul său de 12 ani, într-o locuință cu securitate non-stop. El a descris noaptea în care el și familia sa au fost forțați să plece și să se ascundă.

„Fostul soldat a stat în fața casei mele trei ore, așteptând să ajung acasă de la serviciu”, a povestit specialistul.

Polițiștii susțin că, după ce și-a părăsit cazarma, lunetistul s-a îndreptat direct spre casa lui Marc Van Ranst, însă acesta din urmă ajunsese mai devreme în locuința sa. Expertului în COVID-19 i s-a oferit cea mai bună protecție de către autorități.

Omul de știință nu este singura persoană de pe lista de ținte a lui Jürgen Coning. Atât avocatul lunetistului, specializat în divorț, fosta sa soție, militari care i-au atras atenția cu privire la credințele sale extremiste, au fost puși sub protecție.

Când a fost dat dispărut, lunetistul a lăsat o notă scrisă în cazarmă în care își exprima furia față de elitele politice și oamenii de știință. 

„Așa-numita elită politică și acum și virologii decid cum să trăim tu și cu mine. Ei nu produc decât ură și frustrare, mai rău decât era deja înainte, și nimeni nu se răzvrătește împotriva acestor lucruri. Mai mult, dacă vei spune ceva, vei fi pedepsit”, și-a notat el.

Până în acest moment, lunetistul nu a fost prins.