• Experții în sănătate nu vor cere oamenilor să renunțe la măști prea curând.
  • „Cred că vom trăi câțiva ani buni obligați să purtăm mască și să respectăm o anumită distanțare socială“, spune cercetătorul Eric Toner.
  • Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor.

Johns Hopkins Center face simulări de virus, ca parte a protocolului de pregătire, cu scopul de a oferi experților în domeniu un model despre ce trebuie să facă în cazul unei pandemii. Una dintre aceste simulări a avut loc în octombrie 2019, când Eric Toner și o echipă de cercetători au lansat o simulare de pandemie la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, administrația și businessurile private ar reacționa la o asemenea amenințare, scrie foxnews.com.

Un lucru important evidențiat de studiu a fost: Acoperirea feței este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului. El consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.

„Nu va fi nicio pauză vara asta și va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creștere semnificativă a cazurilor în vară, iar acestea vor crește. Și va continua până când vom reaplica restricțiile“, a spus el în „Hacking the Apocalypse” difuzat de CNET.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor: „Cred că vom trăi câțiva ani buni obligați să purtăm mască și să respectăm o anumită distanțare socială. Este destul de simplu. Dacă îți acoperi fața, atât pentru tine, cât și pentru cei cu care interacționezi, riscul de transmitere scade“.