Expert OMS: Imunitatea dată de infectarea cu coronavirus durează șapte luni

Expert OMS: Imunitatea dată de infectarea cu coronavirus durează șapte luni Profimedia
  • Medicul Soumya Swaminathan, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, îți spune dacă te poți infecta cu coronavirus de două ori
  • Ea a anunțat că imunitatea durează 7 luni
  • Medicul a vorbit despre asta într-o apariție TV la CNN

Imunitatea dată de infectarea cu coronavirus nu durează la nesfârșit. Dacă te întrebi cât timp vei fi ferit datorită anticorpilor dezvoltați, Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, îți spune că este vorba de șapte luni.

Soumya Swaminathan a confirmat și că te poți îmbolnăvi de două ori. Ea a atras atenția că este posibil ca anumite persoane care fac forme ușoare ale bolii să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede, caz în care se pot reinfecta.

„Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Este o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin“, a spus Soumya Swaminathan la CNN.