• Fabrica Terapia vrea să pună la dispoziţie pentru vaccinare Centrul de Studii Clinice
  • 600 de persoane ar putea fi vaccinate pe zi
  • Centrul are şi trei congelatoare care ar putea stoca 500.000 de doze de vaccin

Dornici să vadă lucrurile cum revin la normal, reprezentanţii fabricii de medicamente Terapia din Cluj sar în ajutorul autorităţilor şi sunt gata să transforme Centrul lor de Studii Clinice într-un centru de vaccinare.

Centrul este unul ultramodern de genul unei secţii de terapie intensivă dintr-un spital Universitar. Aici s-ar putea vaccina chiar şi 600 de persoane într-o zi. În plus, fabrica vrea sa sponsorizeze amenajarea centrelor de vaccinare cu 500.000 lei.

„Centrul de Studii Clinice de la Fabrica de medicamente Terapia este dotat cu toate cele necesare şi poate deveni peste noapte, fără probleme, un centru de vaccinare. În plus are 56 de paturi unde pacienţii pot sta sub supraveghere cât timp este nevoie după ce li se administrează doza de vaccin.”, a explicat Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Vaccinurile pot fi stocate în aceste congelatoare cu temperatură de -70 de grade. Noi dispunem de trei astfel de congelatoare.”, a mai adăugat Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

Avem chiar şi un personal calificat care poate să ajute la acest efort de combatere a pandemiei. Putem organiza cam 10 posturi de vaccinare şi am făcut un calcul cam între 500 şi 600 de persoane putem vaccina în fiecare zi.

Avem câteva refrigeratoare criogenice care suportă temperaturi de -80 de grade cu o posibilitate de stocare undeva la 100.000 şi 500.000 de doze, deci există spaţiu suficient. V-au răspuns autorităţile până acum? Da, sunt pregătite să ia în cosiderare oferta noastră. Mi-aş dor ca mai mulţi agenţi economici să facă acest lucru.”, a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia.