• Jurnaliștii Reuters au realizat un material prin care au demontat mitul antenei 5G de la banda metalică din măștile chirurgicale.
  • Cercetările vin după ce pe rețelele de socializare a fost distribuit un video în care un bărbat spune că suntem controlați prin banda metalică care ar fi o antena 5G.
  • Se conectează direct la creierul tău ca să te distrugă, adaugă el.

Utilizatorii social media au distribuit masiv un video în care un bărbat susține că banda metalică din măștile medicale este de fapt o antenă 5G. Această afirmație este neadevărată, scrie Reuters.

O voce din clipul distribuit povestește: „Ucigașul cu antene 5G, care se află în măștile medicale, ni se spune tuturor să le purtăm….Așadar, am scos asta aici, care este o antenă 5G și care se află în interiorul măștii, corect?” Naratorul arată banda metalică care se află în partea superioară a unei măști chirurgicale, folosită pentru modelarea măștii în jurul nasului.

El continuă: „Ei îți spun să o pui în așa fel încât să poți respira, după care se conectează direct la creierul tău ca să te distrugă. Așa cum spun ei că omoară oameni în Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, prin antene, prin 5G. Nu, acest 5G este unul nou. Acesta a fost unul dintre mecanismele pe care le-au folosit pentru a ucide o mulțime de oameni, iar acum, cei care au fugit de aceste antene sunt puși să poarte măști și să aibă încredere în sistem. Tuturor li se spune că acestea fac bine.” Mai târziu, în același video bărbatul îi sfătuiește pe oameni să confecționeze singuri măștile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Explicațiile specialiștilor despre banda metalică de la măștile chirurgicale

Purtătorul de cuvânt al companiei 3M, care oferă o gamă largă de măști medicinale, a declarat pentru Reuters că banda metalică este folosită doar pentru a se mula pe nasul purtătorului.

Într-un alt video, dr. April Baller de la OMS spune: „Verificați partea de sus: acolo de obicei este banda metalică. O prindeți astfel încât să contureze forma nasului”.

Seto Wing Hong, co-director al Centrului de colaborare al OMS pentru epidemiologia și controlul bolilor infecțioase, oferă o explicație similară într-un video pentru Bloomberg.

Cercetările anterioare ale Reuters au demontat alte informații false legate de tehnologia 5G, inclusiv sugestia cum că rețelele 5G, nu coronavirusul, îmbolnăvesc oamenii.