Fără distanțare socială nr. cazurilor de Covid ar crește de 35 de ori

  • O echipă de cercetători au realizat un studiu pentru a demonstra cât de importantă este distanțarea socială.
  • Măsurile de distanţare socială pot reduce creşterea zilnică a numărului de cazuri de Covid-19 cu până la 9%, arată un studiile.
  • Studiul a arătat şi că în cazul în care nu s-ar aplica distanţarea socială, numărul cazurilor de coronavirus ar creşte de 35 de ori.

O echipă de cercetători de la universităţile din Kentucky, Louisville şi Georgia, a realizat un studiu pentru a vedea cât de eficiente sunt politicile de distanţare sociale recomandate de majoritatea statelor la nivel mondial.

Studiul, care a analizat cazurile confirmate de Covid-19 din Statele Unite între 1 martie şi 27 aprilie, a constatat că, cu cât politica de distanţare socială a fost mai lungă, cu atât rata de creştere a numărului de cazuri de Covid-19 este mai lentă.

În cazul zonelor în care măsurile de distanţare au durat între 16 şi 20 de zile, rata noilor îmbolnăviri a scăzut 9,1 la sută, scrie NBC News.

Studiul a arătat şi că în cazul în care nu s-ar aplica deloc restricţii şi nu s-ar lua măsuri de distanţare socială, numărul cazurilor ar creşte de 35 de ori.

Măsurile de distanţare pe care cercetătorii le-au studiat includ interdicţia de a organiza evenimente de amploare, închiderea sălilor de sport, a barurilor, a restaurantelor şi a altor afaceri, precum şi statul în casă.

Sursa foto: Profimedia