• Autoritățile nu vor comunica noi măsuri de relaxare la 1 iulie
  • Nelu Tătaru a spus că decizia vine în contextul în care numărul de infectări a crescut în ultima perioadă
  • Ministrul Sănătății a precizat că există posibilitatea impunerii anumitor măsuri restrictive suplimentare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că măsurile de relaxare ce ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 iulie vor fi amânate, decizia fiind luată din cauza numărului crescut de noi infectări cu Covid-19 din ultimele zile.

De asemenea, Tătaru a precizat că autoritățile iau în calcul impunerea anumitor măsuri restrictive suplimentare. Aceste măsuri se vor aplica doar punctual, acolo unde există focare.

”Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. Urmărim numărul de cazuri şi pentru săptămâna viitoare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra tranşă de măsuri de relaxare. În perioada următoare, ne putem gândi la măsuri de relaxare dacă numărul de cazuri o să scadă. Rămâne ca fiecare dintre noi să ştim să gestionăm fiecare moment de relaxare. A fost şi rămâne un gest de maturitate. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Situaţia nu este doar la noi, e şi în alte ţări, dar la noi parcăe mai acut. Ne gândim ca, punctual, să impunem unele restricţii unde există focare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă i-a determinat pe mulţi să creadă că România se află deja în al doilea val al epidemiei. Inclusiv unii dintre specialişti au prezentat această teorie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că nu se poate vorbi încă despre un val doi din moment ce nu l-am depăşit deocamdată pe primul. Nelu Tătaru este de părere că un posibil eventual val doi al epidemiei ar putea să apară în lunile de iarnă.