• FDA a votat împotriva administrării dozei 3 de vaccin Pfizer.
  • FDA aprobă vaccinarea cu doza 3 doar pentru persoanele vulnerabile.
  • Gheorghiță: România urmează să vaccineze cu doza 3 după 6 luni de la schema completă.

FDA a votat împotriva administrării dozei 3 de vaccin Pfizer pentru populația generală, dar o aprobă pentru persoanele vulnerabile. Adică cei care au imunitate scazută, cei care au trecut prin intervenții chirurgicale sau suferă de probleme oncologice.

Beneficiile cunoscute depășesc riscurile cunoscute și potențiale ale dozei de rapel Pfizer-BioNTech COVID-19 administrată cel puțin la șase luni de la finalizarea seriei primare pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste și la persoanele cu risc crescut de COVID-19 sever”, a spus Dr. Doran Fink, director adjunct FDA.

La noi, Valeriu Gheorgiță te anunță că vom face doza 3 pentru toată lumea, conform strategiei cu care am facut și primele două doze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceasta va putea fi administrată după șase luni de la vaccinarea cu schema completă. Coordonatorul campaniei de vaccinare îți mai spune și ce categorii au prioritate la imunizarea cu doza trei.

„Progresiv vor fi introduse celelalte categorii populaționale eligibile, dar vom începe simultan cu personalul medical, personalul social din centrele de îngrijire și persoane vulnerabile, însemnând cei peste 65 de ani și cu afecțiuni cronice și să nu uităm de cei rezidenți în căminele de bătrâni, în centrele de îngrijire pe termen lung”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.