• FDA avertizează că avocado ținut în apă poate provoca intoxicații cu salmonella și listeria.
  • Trucul care pretinde că împiedică avocado să se strice, prin scufundarea lui în apă, a făcut înconjurul internetului.
  • Acum, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) s-a pronunțat împotriva acestui truc de păstrare a prospețimii.

FDA avertizează că avocado în apă hack poate provoca intoxicații cu salmonella și listeria
Un truc care pretinde că împiedică avocado să se strice, prin scufundarea lui în apă, a făcut înconjurul internetului. Acum, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) s-a pronunțat împotriva acestui truc de păstrare a prospețimii, deoarece poate provoca otrăvirea cu salmonella, relatează The Independent.

Avocado sunt poate binecunoscute pentru faptul că se înnegresc în ceea ce pare a fi doar o chestiune de zile după ce au fost cumpărate de la magazinul alimentar. Cu toate acestea, un truc care a câștigat milioane de vizualizări pe TikTok îi face pe telespectatori să își scufunde avocado în apă, să îl pună la frigider într-un borcan timp de până la trei săptămâni și să îl taie pentru a dezvălui o nuanță verde și coaptă.

Într-un TikTok, care are peste șase milioane de vizualizări, utilizatoarea @shamamamahealing își desface borcanul cu avocado în apă, care a fost depozitat în frigiderul ei timp de peste două săptămâni. În momentul în care ea taie mijlocul suprafeței avocado, interiorul fructului apare la fel de proaspăt ca un avocado nou.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Avertismentul FDA cu privire la folosirea acestui truc

În timp ce au existat rapoarte contradictorii cu privire la cât de bine acest truc păstrează gustul unui avocado, FDA avertizează împotriva folosirii acestui truc cu totul.

„FDA nu recomandă această practică”, a declarat un purtător de cuvânt pentru TODAY. „Principala preocupare este legată de posibilitatea ca orice agenți patogeni umani reziduali (de exemplu, Listeria monocytogenes, Salmonella spp. etc.) care ar putea să locuiască pe suprafața avocado-ului să se înmulțească potențial în timpul depozitării atunci când este scufundat în apă.”

Listeria este o formă gravă de toxiinfecție alimentară care este adesea cauzată de consumul de alimente contaminate cu Listeria monocytogenes, cum ar fi mezelurile procesate necorespunzător sau produsele lactate nepasteurizate. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aproximativ 1.600 de persoane sunt infectate cu listerioză în SUA în fiecare an, dar aceasta poate fi deosebit de periculoasă pentru femeile însărcinate.

Numai în 2022, focarele de listeria au fost legate de peștele afumat, salata verde și spanacul congelat.

FDA a constatat, de asemenea, că „Listeria monocytogenes are potențialul de a se infiltra și de a se internaliza în pulpa de avocado atunci când este scufundată în rezervoare de gunoi refrigerate în termen de 15 zile în timpul depozitării la rece”.

Rezultatele studiului din 2014 au arătat că prevalența Salmonella pe probele de pieliță de avocado a ajuns la 0,74%. Între timp, prevalența Listeria monocytogenes în probele de pulpă de avocado a fost de 0,24%, în timp ce prezența listeriei în probele de piele de avocado a fost de 17,73%.

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway – Official Sound Studio