• Persoana suspectă de infectare cu tulpina Omicron din judeţul Braşov este o femeie de 48 de ani, revenită din Africa de Sud.
  • Ea are schemă completă de vaccinare.
  • La testarea realizată pe aeroport, aceasta a avut rezultat pozitiv.

Potrivit Prefecturii Braşov, este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, repatriată marţi, 30 noiembrie, din Africa de Sud.

Femeia a fost preluată de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi transportată în condiţii conforme protocolului la domiciliul din judeţul Braşov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

„Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă şi până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în ţară a fost trimisă pentru secvenţiere genomică la Institutul Naţional de Cercetare Medico-Militară <Cantacuzino> din Bucureşti”, a transmis Prefectura.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Confom instituţíei, procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron virusului SARS-Cov-2 la persoana din Braşov depistată pozitiv.

Alte două persoane din judeţele Maramureş şi Vaslui, repatriate din Africa de Sud, sunt de asemenea suspecte de infectare cu tulpina Omicron.