• Persoana suspectă de infectare cu tulpina Omicron din judeţul Braşov este o femeie de 48 de ani, revenită din Africa de Sud.
  • Ea are schemă completă de vaccinare.
  • La testarea realizată pe aeroport, aceasta a avut rezultat pozitiv.

Potrivit Prefecturii Braşov, este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, repatriată marţi, 30 noiembrie, din Africa de Sud.

Femeia a fost preluată de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi transportată în condiţii conforme protocolului la domiciliul din judeţul Braşov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

„Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă şi până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în ţară a fost trimisă pentru secvenţiere genomică la Institutul Naţional de Cercetare Medico-Militară <Cantacuzino> din Bucureşti”, a transmis Prefectura.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Confom instituţíei, procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron virusului SARS-Cov-2 la persoana din Braşov depistată pozitiv.

Alte două persoane din judeţele Maramureş şi Vaslui, repatriate din Africa de Sud, sunt de asemenea suspecte de infectare cu tulpina Omicron.