O femeie de 73 de ani din Bacău a murit în aceeași zi în care s-a vaccinat. CNCAV: Suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea

O femeie de 73 de ani din Bacău a murit în aceeași zi în care s-a vaccinat. DSP face verificări Sursa: AP/Mediafax Foto
  • Femeia avea mai multe boli cronice
  • Din primele verificări, este doar o coincidență faptul că femeia a murit în aceeași zi în care s-a vaccinat
  • Femeia de 73 de ani a fost supravegheată după ce a fost injectată

O femeie de 73 de ani din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. CNCAV susține că este vorba despre o „suprapunere de evenimente” fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea.

Acum se analizează, noi știm de cazul unui deces care a survenit în UPU, un stop cardio respirator care nu a fost posibil de resuscitat, e în analiză. E un caz medico legal și se studiază.Avea multiple comborbidități”, a spus, pentru Aleph News, Mihaela Arim, directorul DSP Bacău.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Femeia a fost vaccinată în aceeași zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca <evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia>”, anunță Grupul de Comunicare al CNCAV.

Cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.