• Pacienta a mers la spital la șase zile după vaccinare
  • Ea a murit la două săptămâni după internare
  • Alte două persoane au suferit, de asemenea, accidente cerebrale după ce au fost vaccinate

O femeie de 35 de ani a murit din cauza unui accident vascular cerebral după ce vaccinarea cu AstraZeneca a provocat formarea unui cheag de sânge la nivelul creierului, scrie The Telegraph.

Pacienta, o asiatică în vârstă de 35 de ani, a mers la spital la șase zile după ce s-a vaccinat și a murit la două săptămâni după ce a fost internată cu diagnosticul de „hemoragie intra-craniană”.

O echipă de medici de la University College London a raportat acest caz, alături de alte două persoane, respectiv o femeie de 37 de ani și un bărbat asiatic de 43 de ani, care au suferit accidente vasculare cerebrale, dar au supraviețuit, într-un articol publicat în BMJ.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este pentru prima dată când vaccinul este legat de cheaguri intra-craniene, dar vine la doar câteva luni după ce s-au constatat legături între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge apărute la nivelul creierului, numit tromboza sinusului venos cerebral (CVST).

Oficialii au evaluat atunci riscurile și au stabilit că beneficiile sunt mult mai mari, iar vaccinul – din care Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze – a rămas în uz.