• Pacienta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe cu dureri severe de cap.
  • În urma investigațiilor medicale a rezultat că femeia avea o tumoră cerebrală profundă, inoperabilă.
  • Aici a intervenit rolul robotului care stabilește cu precizie ținta, de la punctul de intrare până la punctul final.

O femeie de 68 de ani a fost operată cu precizie pe creier, cu ajutorul robotului de chirurgie craninană, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Este pentru prima dată când într-un spital din România s-a utilizat această platformă robotizată.

Femeia este bine acum. După rezultatele pe care încă le așteaptă se va adresa Departamentului de Oncologie pentru tratamentul final.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pacienta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe cu dureri severe de cap. În urma investigațiilor medicale a rezultat că femeia avea o tumoră cerebrală profundă, inoperabilă. Aici a intervenit rolul robotului care stabilește cu precizie ținta, de la punctul de intrare până la punctul final.

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. N. Oblu” din Iași este singurul spital din România care deține și utilizează în practică medicală cei mai performanți roboți existenți astăzi în lume.

Este pentru prima dată când în România s-a folosit un robot pentru diagnosticul și tratamentul unei leziuni cerebrale. Practic, vorbit de o platformă robotizată care este un instrument de mare precizie și care elimină riscurile pacienților.

Robotul de chirurgie craniană utilizează mișcări precise, aproape imperceptibile, pentru a atinge ținta chirurgicală. Neurochirurgii pot utiliza, de asemenea, navigarea în timp real și feedback-ul vizual printr-o interfață de computer.