• Gravidele au imunitatea mai scăzută și de aceea sunt mai expuse
  • Și femeile care alăptează sunt mai sensibile la noul coronavirus
  • Virusul SARS Cov-2 nu se transmite de la femeile însărcinate la copil

Studiile de până acum au demonstrat că femeile însărcinate sau cele care au născut de curând nu prezintă un risc mai mare de a se infecta cu noul coronavirus. Până acum, cele mai multe dintre ele au avut simptome uşoare sau medii. Medicul Marius Craina, de la Maternitatea Bega din Timişoara, îţi spune de ce trebuie să fii monitorizată la spital dacă eşti însărcinată şi infectată cu noul coronavirus.

„Să nu uităm că vorbim despre femei în stare de graviditate care, chiar dacă este o stare fiziologică, presupune anumite modificări la nivelul aparatelor şi sistemelor, una dintre ele este scăderea imunităţii pe perioada de gestaţie şi în perioada de alăptare”, spune Marius Craina, medic ginecolog.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ideal ar fi ca femeile, până când se vindecă să stea în spital, pentru că nu există pericolul contaminării copiilor sau a familliilor. Mai mult, femeile însărcinate sau care au născut de curând sunt monitorizate atent.

„Adăugăm şi riscurile sau efectele secundare pe care anumite tratamente le au sau le pot avea asupra organismelor. Orice fel de efect advers este adus la cunoştinţa personalului, care ia măsurile de rigoare”, precizează ginecologul.

Societatea britanică de obstretică şi ginecologie transmite că, până acum, nu există dovezi că virusul nu trece de la mamele însărcinate la copii sau că se transmite în momentul naşterii.

Reporter Gelu Chetaruc/Redactor Magda Gheorghita