• Oamenii cred că atacurile de cord pot apărea doar la bărbați și mai rar la femei. Dar acest lucru nu este adevărat.
  • Chiar dacă atacurile de cord sunt mai frecvente la bărbați decât la femei, cauza decesului pentru cele mai multe femei este un atac de cord!
  • Femeile au o viață mai activă, ele trebuie să își gestioneze sarcinile atât la locul de muncă cât și în familie.

Oamenii cred că atacurile de cord pot apărea doar la bărbați și mai rar la femei. Dar acest lucru nu este adevărat.

Chiar dacă atacurile de cord sunt mai frecvente la bărbați decât la femei, cauza decesului pentru cele mai multe femei este un atac de cord!

Femeile au o viață mai activă, ele trebuie să își gestioneze sarcinile atât la locul de muncă cât și în familie.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, ele au tendința de a fi mai emoționale și mai îngrijorate, toate acestea le afectează într-un fel sau altul inima.

Dar există vreo diferență în ceea ce privește atacurile de cord? Semnele și simptomele unui atac de cord sunt aceleași atât pentru bărbați, cât și pentru femei?

Semne și simptome ale unui atac de cord la femei

Simptomele atacului de cord nu sunt, în general, aceleași la bărbați și femei. La femei sunt mai obscure și mai tăcute, greu de observat.

Dureri de stomac

Multe femei se confruntă cu dureri abdominale și probleme legate de stomac înainte de un atac de cord. Există o presiune pe stomacul lor, ca și cum ceva greu ar fi acolo. 

Femeile au, de asemenea, probleme cu indigestia și greață înainte de un atac de cord. Dar ele ignoră adesea aceste simptome, considerând-o ca o infecție tipică a stomacului sau un ulcer.

Dureri în piept

Durerea în piept sau disconfortul este cel mai frecvent simptom al unui atac de cord. Cu toate acestea, femeile au acest simptom și înaintea unui atac de cord. Durerea asta în piept rămâne o vreme, trece, dar revine. Ele simt disconfort, de parcă le strânge ceva pieptul. Au, de asemenea, o senzație de plenitudine și le face să se simtă inconfortabil și neliniștite

Dificultăți de respirație

Poate fi un simptom al unui atac de cord dacă ai o problemă cu respirația sau ai respirații mai scurte, ca și cum te-ai fi antrenat, deși nu ai făcut nimic.

Probleme cu somnul

Majoritatea femeilor au probleme de somn cu aproximativ o săptămână înainte de apariția atacului de cord. Fie nu pot dormi, fie simt o lipsă de somn chiar și după ce au dormit suficient. De asemenea, femeile tind să se trezească în mijlocul somnului în această perioadă.

Slăbiciune și oboseală

Senzația de slăbiciune, de leșin și de amețeală este tipică unui atac de cord. Se poți simți obosite fără a face prea mult efort sau a munci din greu. Se simt epuizate, chiar și după ce au făcut cea mai ușoară muncă.

Durere în regiunea superioară a corpului

Această durere poate apărea în zone din partea superioară a corpului, cum ar fi mâinile, maxilarul, gâtul, umerii sau partea superioară a spatelui. Acest tip de durere înainte de un atac de cord este mai răspândit la femei decât la bărbați. Deci multe femei ar putea crede că este o durere normală. Dar nu ar trebui să o ignore dacă continuă să dispară și să reapară.

Transpiraţie

Transpirația și răceala pot fi, de asemenea, dăunătoare. Transpirația este normală până într-un anumit punct, dar dacă transpiri excesiv, poate fi o problemă deoarece ar putea fi un semn al unui atac de cord.

Care este diferența dintre un atac de cord la bărbați și un atac de cord la femei?

Durerea în piept și disconfortul în piept sunt simptome comune ale unui atac de cord atât la bărbați, cât și la femei.

Dar, spre deosebire de femei, bărbații nu au greață, oboseală, transpirații reci sau amețeli ca simptome comune.

Dar toate aceste simptome apar în principal la femei înainte de un atac de cord. De asemenea, semnele și simptomele la femei sunt mai greu de recunoscut decât cele la bărbați. Drept urmare, medicii și cercetătorii cred că femeile au șanse mai mici decât bărbații de a supraviețui primului atac de cord.