Financial Times: Comisarul FDA își dorește accelerarea autorizării unui vaccin pentru Covid-19

La o zi după Rusia, Germania promite un vaccin care ar putea fi gata până la toamnă Sursa Foto: Profimedia
  • Șeful Autorității Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) își dorește accelerarea autorizării unui vaccin
  • Potrivit Financial Times, Dr. Stephen Hahn vrea ca vaccinul să fie disponibil cât mai curând
  • Stephen spune că FDA era pregătită să autozizeze vaccinul înainte ca testele clinice din Faza 3 să fie complete

Șeful Autorității Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) își dorește accelerarea autorizării unui vaccin, scrie Reuters, care citează un raport al Financial Times.

Doctorul Stephen Hahn își dorește ca vaccinul pentru Covid-19 să fie disponibil „cât mai repede cu putință”, iar pentru asta, el a declarat că FDA era pregătită să autorizeze vaccinul înainte ca testele clinice din Faza 3 să fie complete, dacă oficialii erau convinși că riscurile nu erau mai mari decât beneficiile.

Fără a avea dovezi, Donald Trump a acuzat că anumite persoane obscure lucrează cu FDA pentru a încetini rezulatele testelor clinice pentru un vaccin la Covid-19 până după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

La o zi după, Autoritatea Americană pentru Alimente şi Medicamente a emis o autorizație de urgență pentru un tratament la Covid-19 care folosește plasmă recoltată de la pacienți vindecați.

„Autorizația noastră de urgență nu este același lucru cu autorizația definitivă”, a spus Hahn pentru Financial Times, adăugând că deciziile sale nu sunt făcute în urma unor presiuni politice.

Stephen Hahn a spus că cea mai sigură metodă pentru ca vaccinul să fie disponibil înaintea sfârșitului studiilor din Faza 3, care implică mii de pacienți și poate dura ani de zile, ar fi eliberarea unei autorizații de urgență pentru anumite grupuri de persoane.