Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare, cea în care vor fi vaccinați lucrătorii din domeniile critice și populația cu grad de risc.

Dacă păstrăm ritmul vom ajunge la capacitatea de 100.000 de vaccinuri pe zi”, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Florin Cîțu a mai spus că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor ar trebui să fie gata până la începutul fazei doi a campaniei de vaccinare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, a mai spus el. România, ca și restul statelor membre UE, primește săptămânal de la Comisia Europeană o cotă de vaccinuri proporțională cu numărul populației.

Etapele campaniei de vaccinare în România

Etapa 1: Sunt vaccinate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Vaccinarea se realizează prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa 2: Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa 3: Include populația generală. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.