Florin Cîţu îl critică pe Nicușor Dan: Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei nu funcţionează bine

Nicușor Dan Sursa foto: Mediafax Foto
  • Premierul Florin Cîţu cere un plan urgent pentru pacienţii cu COVID din Bucureşti.
  • „Un alt front pe care trebuie să îl folosim şi care văd că nu funcţionează încă şi trebuie să funcţioneze este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei”, a spus el.

Florin Cîţu spune că în Capitală este nevoie de o situaţie a paturilor ce pot fi operaţionalizate pentru bolnavii COVID.

„Dar un alt front pe care trebuie să îl folosim şi care văd că nu funcţionează încă şi trebuie să funcţioneze este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei şi vreau o situaţie în orele următoare să vedem cum este implicată Primăria Capitalei şi spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4”, a afirmat Cîțu, marți, la videoconferinţa cu şefii DSP din ţară.

Cîţu a atras atenţia că nu este vorba de spitalul „instituţiei X sau instituţiei y”, ci de spitale unde se aduc pacienţi: „Au mai fost discuţii în iarnă, nu vreau să ajungem la aceste discuţii, tratăm pacienţi şi toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru”.

Prim-ministrul i-a cerut ministrului interimar Cseke şi lui Raed Arafat un plan pentru Bucureşti, legat de secţiile ATI pentru bolnavii COVID: „avem nevoie de un plan în cazul în care situaţia în Bucureşti se înrăutăţeşte”.