Focar extins de coronavirus într-un oraș din Germania: 100 de români confirmați

Focar extins de coronavirus într-un oraș din Germania: 100 de români confirmați Sursă foto: Profimedia
  • 100 de români din Magdeburg (Germania) sunt confirmați cu noul coronavirus, transmite MAE.
  • 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane sunt în carantină.
  • Echipaje de poliție supraveghează respectarea carantinei.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români”, transmite MAE.

De asemenea, autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliție.

A fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de marți a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată. În urmă cu o săptămână, acolo erau 38 de cetățeni români confirmați cu noul coronavirus, iar unul dintre ei murise.