CNCAV a publicat, miercuri seara, pe pagina oficială de Facebook, două imagini: una cu un plămân afectat de COVID-19 şi una cu un plămân sănătos, pentru conştientizarea respectării regulilor sanitare şi a beneficiilor vaccinării.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Plămân afectat de COVID-19 versus plămân sănătos. În imaginea din partea stângă este radiografia pulmonară a unui tânăr, în vârstă de 23 ani, cu o saturaţie de 72%. Tânărul s-a infectat la mare şi, din păcate, nu este vaccinat împotriva COVID-19”, transmite, pe Facebook, CNCAV.

Cea de-a doua imagine este o radiografie normală a unei persoane sănătoase.

„Diferenţele sunt vizibile, chiar dacă o saturaţie normală presupune peste 95%. Vă rugăm să respectaţi toate măsurile de protecţie! Boala COVID-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, adaugă CNCAV.

CNCAV prezintă şi avantajele vaccinării împotriva COVID-19, respectiv reducerea riscului de infectare, reducerea riscului de transmitere a virusului, reducerea considerabilă a riscului de spitalizare şi a riscului de deces.

Peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, dintre care aproape 7.000 cu prima doză, a anunţat miercuri CNCAV.

Astfel, din cele 9.468 de pesoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 6.846 au primit prima doză, iar 2.622 pe cea de-a doua.

De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.300.634 persoane, dintre care 5.185.451 cu schemă completă.