• India a raportat 332.730 de cazuri noi de coronavirus.
  • Martor: Copiii care aveau 5 ani, 15 ani, 25 de ani au fost incinerați.
  • Medic: Primesc în fiecare dimineață mesaje disperate după ajutor.

Sistemul sanitar din India este depășit, în timp ce cazurile de COVID cresc în continuare. Spitalele sunt pline până la refuz, iar crematoriile improvizate au ajuns să ardă cadavrele persoanelor decedate de COVID în masă, transmite BBC.

Vineri, India a raportat 332.730 de cazuri noi de coronavirus, stabilind un record mondial pentru a doua zi consecutivă. În același timp, în ultimele 24 de ore, au murit 2.263 de persoane.

O criză a paturilor și a oxigenului

„Nu avem atât de multe puncte de oxigen. Unii pacienți vin cu propriile butelii de oxigen. Vrem să îi ajutăm, dar nu sunt nici suficiente paturi. Primesc în fiecare dimineață mesaje disperate după ajutor. Oamenii caută locuri în spitale, medicamente, oxigen sau plasmă. Teama de virus se află literalmente „la ușa ta”. În ultima săptămână, trei clădiri din complexul în care locuiesc au devenit „zone de izolate”, complet sigilate din cauza numărului mare de infecții”, povestește un doctor din spitalul din Delhi.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Crematorii improvizate

Jitender Singh Shunty, care conduce un serviciu medical non-profit, Shaheed Bhagat Singh Sewa Dal, a declarat pentru Reuters că, în după-amiaza de joi, 60 de cadavre au fost incinerate într-o zonă improvizată pe locul unei foste parcări, și urmau să fie incinerate încă 15, scrie Republica.

„Nimeni din Delhi nu a mai asistat vreodată la o astfel de scenă. Copiii care aveau 5 ani, 15 ani, 25 de ani au fost incinerați. Tinerii căsătoriți sunt incinerați. Este greu de trăit așa ceva”, a spus pentru Reuters Singh Shunty, cu ochii în lacrimi.

Imagini care vă pot afecta emoțional