• Testul oferă trei rezultate: puternic, slab și fără imunitate
  • Pot fi testați și cei care doar au intrat în contact cu bolnavi de coronavirus
  • Franța ar avea capacitatea să producă sute de mii de astfel de teste

Cercetătorii din Franța au creat un test care poate fi util în privința strategiei de ieșire din izolare. Tesstul arată nivelul de imunitate al celor care s-au vindecat de coronavirus. Și sunt trei rezultate posibile: fără imunitate, imunitate slabă și imunitate puternică, scrie Liberation.

Această testare e utilă și pentru cei care au intrat în contact cu bolnavi de coronavirus, cum ar fi cadrele medicale, angajații magazinelor și curierii.

Principiul de funcționare al testului e detaliat de Pierre Charneay, director ştiinţific al laboratorului de virusologie Pasteur TheraVectys: “E un test de sero-neutralizare, care detectează anticorpii şi măsoară capacitatea lor de a inhiba pătrunderea virusului într-o celulă. Acest test oferă informaţii despre eficienţa anticorpilor”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Deocamdată, cercetătorii vor să se asigure că testul nu dă rezultate fals pozitive, lucru care nu s-a întâmplat până acum în cele câteva mii de utilizări. Rezultatul e gata în două zile, iar francezii spun că pot produce sute de mii de astfel de teste și au și aparatură suficientă care să le lucreze rapid.