• Procurorii francezi investighează decesul unui angajat al unei fabrici Nestle France din cauza unei bacterii care ar fi infectat și o anumită pizza congelată care a ajuns la publicul larg.
  • Procurorii francezi au lansat o anchetă penală preliminară după ce infecţiile cu E. coli legate de o fabrică de pizza pentru marca Buitoni a Nestle ar fi putut duce la moartea unei persoane, relatează Reuters.
  • O anchetă a fost deschisă joi pentru acuzaţii de ucidere involuntară a unei persoane, rănirea altor 14 şi încălcări ale cerinţelor de siguranţă alimentară, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Paris.

Procurorii francezi investighează decesul unui angajat al unei fabrici Nestle France din cauza unei bacterii care ar fi infectat și o anumită pizza congelată care a ajuns la publicul larg. Nestle France nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Directorii Nestle şi Buitoni trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei şi ar fi intolerabil să se ascundă această afacere sub preş„, a declarat Pierre de Buisson, unul dintre avocaţii familiilor victimelor.

Copiii care au mâncat pizza contaminată au suferit leziuni cerebrale, cardiace şi pulmonare, a adăugat el, fără alte detalii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sante Publique France, un organism al Ministerului Sănătăţii care a investigat epidemia, a declarat la 10 mai că în total au fost confirmate 56 de cazuri de E.coli, aproape toate victimele având vârste cuprinse între un an şi 17 ani.

Escherichia coli, sau bacteria E.coli, trăieşte în mod normal în intestinele oamenilor şi animalelor sănătoase. Deşi multe tulpini ale bacteriei sunt inofensive, anumite tulpini pot provoca crampe abdominale severe, diaree cu sânge şi vărsături.

Compania italiană Buitoni, care produce tăiţei, sosuri pentru paste şi pizza şi care a fost achiziţionată de gigantul alimentar elveţian Nestle în anii 1980, a emis o rechemare a liniei de pizza Fraich’Up după ce au fost detectate primele cazuri de E. coli în luna martie.

Până în prezent, originea bacteriilor prezente în pizza Fraich’Up este încă necunoscută”, a declarat Buitoni într-un comunicat.

Foşti angajaţi ai fabricii de pizza unde au apărut cazurile au povestit presei franceze despre condiţiile de igienă catastrofale.

Ieşi cu pantofii să fumezi şi te întorci (în fabrică) cu ei. Oamenii nu se spălau pe mâini„, a declarat un fost angajat, care a vorbit sub protecţia anonimatului, citat de ziarul francez Liberation.