Franța interzice hidroxiclorochina, medicamentul antiviral folosit de Trump

Franța interzice controversatul medicament Sursa Foto: Abaca Press / Blondet Eliot
  • Franța a interzis prescrierea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19 în spitale, potrivit unui decret publicat miercuri în Jurnalul Oficial.
  • Dr. Didier Raoult, dar mai ales Donald Trump, sunt cele mai cunoscute figuri care au popularizat acest medicament în lupta cu COVID-19.
  • Unele studii au demonstrat că hidroxiclorochina ar fi periculoasă pentru sănătatea oamenilor şi poate cauza probleme ale inimii.

Franța a anulat decretul care permitea utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament împotriva noului virus, după ce studiile au arătat că medicamentul antiviral crește riscul de deces, scrie Daily Mail.

Asta se întâmplă după ce Donald Trump și dr. Didier Raoult au promovat acest tratament. Președintele SUA a recunoscut că ia preventiv hidroxiclorochină indiferent că studiile au fost neconcludente privind eficacitatea medicamentului în lupta cu Covid-19.

Decizia guvernului francez vine în urma unui aviz nefavorabil dat marţi de Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică, sesizat de Guvern după publicarea studiului în The Lancet.

Studiul The Lancet a arătat că medicamentul antiviral nu este eficient în combaterea Covid-19, provoacă bătăi cardiace neregulate și crește riscul de deces.