• Autorităţile din Franţa au făcut teste la patru ferme. La una dintre ele, nurcile sunt purtătoare ale virusului
  • Toate nurcile de la ferma respectivă vor fi sacrificate
  • Şi alte ţări din Europa se confruntă cu această problemă. Cel mai grav a fost afectată Danemarca, acolo unde animalele au transmis virusul la oameni

Franţa a decis sacrificarea a 1.000 de nurci după ce, în urma unor analize de laborator, s-a descoperit o versiune mutantă de Covid la o fermă, relatează Independent.

Toate animalele de la o fermă din regiunea Eure-et-Loire, din vestul Franţei, vor fi sacrificate, iar toate produsele de origine animală distruse, a anunţat guvernul francez.

Autorităţile franceze au făcut teste la patru ferme de nurci, după ce la mijlocul lunii noiembrie o versiune mutantă a virusului a fost descoperită la o fermă de nurci din Danemarca. La una dintre ferme nu a fost raportat niciun pericol, în timp ce la celelalte două încă se aşteaptă rezultatele.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Totodată, guvernul francez a anunţat că fermieri care au avut contact cu aceste animale au fost testaţi negativ, până acum.

Guvernul danez a decis sacrificarea întregii populaţiei de nurci, după ce 12 persoane au luat versiunea mutantă a virusului de la aceste animale. Liderii mondiali în sănătate au avertizat că această nouă versiune a virusului poate face un eventual vaccin mai puţin eficient.

Cazuri de coronavirus la nurci au fost raportate şi în alte ţări din Europa, precum Olanda, Suedia sau Grecia.