Franţa va sacrifica toate nurcile de la o fermă după ce s-a descoperit o versiune mutantă de Covid

nurci

nurci

Franţa a decis sacrificarea a 1.000 de nurci după ce, în urma unor analize de laborator, s-a descoperit o versiune mutantă de Covid la o fermă, relatează Independent.

Toate animalele de la o fermă din regiunea Eure-et-Loire, din vestul Franţei, vor fi sacrificate, iar toate produsele de origine animală distruse, a anunţat guvernul francez.

Autorităţile franceze au făcut teste la patru ferme de nurci, după ce la mijlocul lunii noiembrie o versiune mutantă a virusului a fost descoperită la o fermă de nurci din Danemarca. La una dintre ferme nu a fost raportat niciun pericol, în timp ce la celelalte două încă se aşteaptă rezultatele.

Totodată, guvernul francez a anunţat că fermieri care au avut contact cu aceste animale au fost testaţi negativ, până acum.

Guvernul danez a decis sacrificarea întregii populaţiei de nurci, după ce 12 persoane au luat versiunea mutantă a virusului de la aceste animale. Liderii mondiali în sănătate au avertizat că această nouă versiune a virusului poate face un eventual vaccin mai puţin eficient.

Cazuri de coronavirus la nurci au fost raportate şi în alte ţări din Europa, precum Olanda, Suedia sau Grecia.

Exit mobile version