• Fumatul creşte riscul de a te infecta cu coronavirus şi de a face o formă mai gravă a bolii
  • Momentul cheie pentru infectare e atunci când scoți o țigară din pachet
  • Regulile de igienă sunt foarte importante şi te pot proteja de infecţia cu coronavirus

 Fumatul poate ucide în mai multe feluri când este vorba despre Covid-19. Nu doar că afectează imunitatea şi sistemul respirator, ceea ce creşte riscul dezvoltării unor forme mai grave ale bolii, ci este şi o cale rapidă de a te infecta cu noul coronavirus.

“Fumatul este cea mai interesantă cale de transmitere. Fără să vrei, atingi cu buzele degetele cu care scoţi ţigara din pachet. Dacă o mai şi oferi, ca între fumători, riscul este imens”, explică Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș”.

Dacă respecţi însă măsurile de igienă recomandate, eşti mai protejat.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

 “Să ştiţi că virusul nu intră pe sub tiv, pe sub pantaloni şi urcă pe picior în sus. Sau găseşte o crăpătură în combinezoane şi se strecoară şi începe să te mânânce pielea. Virusul intră pe mucoasă bucală, nazală şi conjunctive”, mai spune specialistul.

Poți lua virusul fie atunci când eşti în contact cu o persoană bolnavă, fie când atingi o suprafaţă care nu a fost dezinfectată şi apoi duci mâna la faţă. Coronavirusul rezistă timp de mai multe zile pe diverse suprafeţe. Şi de aceea e important să te speli cât mai des pe mâini.