• Germania se confruntă cu o creștere rapidă a noilor cazuri în ultimele săptămâni
  • 1.319 infecții au fost raportate în ultimele 24 de ore, cele mai multe din ultimele 3 luni
  • Ministrul Sănătății spune că e îngrijorat de reîntoarcerea nemților din vacanțe

Germania a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din ultimele 3 luni, după ce numărul zilnic scăzuse sub 1000 de infectări pentru 3 zile consecutiv. În ultimele 24 de ore, nemții au raportat 1.319 noi cazuri, infomrează Bloomberg.

Conform datelor de la Universitatea John Hopkins, Germania are în total peste 220.000 de cazuri de Covid-19, cu un vârf de 7000 de cazuri zilnice, la sfârșitul lui martie.

Germania se confruntă cu o creștere rapidă a infectărilor în ultimele săptămâni, creștere ce e pusă pe seama intensificării activităților sociale, precum evenimente de familie, ieșiri în oraș, dar și cele educaționale și profesionale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Totodată, noi cazuri de Covid-19 s-au descoperit în rândul turiștilor germani, care se întorc în țară.

„Temerea mea cea mai mare este referitoare la oamenii care se întorc din călătoriile în străinătate, acolo unde au loc petreceri sau evenimente, unde infectările pot să apară mai ușor”, a spus ministrul Sănătății Jens Spahn.

Acesta a adăugat că prioritatea autorităților este de a asigura că grădinițele și școlile se vor redeschide normal, prercum si că industriile nu vor avea de suferit.