• Germania ia în calcul înăsprirea măsurilor de protecție împotriva Covid-19
  • În cele 16 landuri au fost adoptate la începutul lunii măsuri considerate „ușoare”
  • În acest moment, restaurantele și barurile sunt închise, iar școlile și magazinele au rămas deschise

În Germania, statele federale iau în calcul înăsprirea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pentru a reduce rata infecțiilor. Una dintre măsurile propuse ar fi reducerea numărului de persoane care se pot întâlni la o adresă și măști obligatorii pentru toți elevii și studenții. Un document aflat încă în dezbatere prevede interzicerea petrecerilor de orice fel până la Crăciun, transmite Reuters.

Cancelarul Angela Merkel și conducătorii celor 16 landuri se vor întâlni astăzi pentru a discuta măsurile. În noiembrie au fost impuse mai multe restricții care au fost catalogate drept un lockdown mai ușor, măsuri menite să întâmpine cel de-al doilea val al pandemiei. În acest moment, restaurantele și barurile sunt închise, iar școlile și magazinele au rămas deschise.

Rezultatele nu au întârziat să apară, întrucât numărul de infectări nu a mai crescut exponențial. Cu toate acestea, o scădere nu este așteptată în viitorul apropiat. „Asemenea eforturi sunt necesare, mai ales că cele patru luni dificile de iarnă aduc cu ele maladiile sezoniere care preced campania de vaccinare”, scrie în document, conform Reuters.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Se pare că adunările publice sau private vor putea să aibă loc, iar fiecare familie va putea primi câte doi membri ai altei familii în vizită. Cei care se află în grupele de risc vor putea primi gratuit odată pe săptămână o mască de protecție FFP2.