Germania recomandă vaccinarea copiilor mici împotriva COVID doar în grupurile de risc

FOTO - Hepta
  • Un grup de experți germani a recomandat ca vaccinul anti-COVID 19 să fie administrat copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani doar în cazul celor la care există riscul dezvoltării unei forme grave a bolii.
  • Ei au declarat că nu există o recomandare pentru o utilizare mai largă, invocând lipsa de date pentru excluderea oricărei reacţii adverse rare.
  • Grupul de 18 experţi din cadrul STIKO a adăugat că vaccinarea nu este necesară pentru a preveni transmiterea virusului de către copiii mici altor persoane vulnerabile în rândul familiei şi a cunoştinţelor.

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi ca vaccinul anti-COVID 19 de la Pfizer-BioNTech să fie administrat copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani doar în cazul celor la care există riscul dezvoltării unei forme grave a bolii, potrivit Reuters.

Preşedintele STIKO a declarat că nu există o recomandare pentru o utilizare mai largă, invocând lipsa de date pentru excluderea oricărei reacţii adverse rare. El a adăgat de asemenea că nu există informaţii care să arate că infecţia cu coronavirus ar provoca forme grave la copiii sănătoşi.

Recomandarea acoperă şi o versiune a vaccinului Spikevax de la Moderna pentru această grupă de vârstă, însă acest vaccin nu se află pentru moment în cantităţi reduse în Germania, a mai spus grupul de experţi.

Tot ceea ce se face în medicină ar trebui să aibă o indicaţie cât se poate de clară” , a declarat preşedintele STIKO, Thomas Mertens.

Grupul de 18 experţi din cadrul STIKO a adăugat că vaccinarea nu este necesară pentru a preveni transmiterea virusului de către copiii mici altor persoane vulnerabile în rândul familiei şi a cunoştinţelor.

STIKO a reafirmat, de asemenea, o recomandare emisă în mai pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani, spunând că o singură doză de COVID-19 este suficientă pentru copiii sănătoşi din această grupă de vârstă având în vedere că majoritatea au fost deja infectaţi cu COVID.