Germania vrea să vaccineze toți adolescenții peste 12 ani până la sfârșitul lunii august

Vaccinarea-copiilor Sursă: Profimedia
  • Guvernul german și regiunile au convenit că „o ofertă de vaccin poate fi făcută adolescentilor de 12-18 ani până la sfârșitul lunii august”.
  • Berlinul așteaptă undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente, sperată în iunie, înainte de a începe vaccinarea celor peste 12 ani.
  • Canada a fost prima țară din lume care a autorizat Pfizer pentru cei peste 12 ani.

Joi, 6 mai, guvernul și regiunile au convenit că „o ofertă de vaccin poate fi făcută adolescentilor de 12-18 ani până la sfârșitul lunii august”, a declarat ministrul sănătății Jens Spahn, sub rezerva aprobarii de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru această grupă de vârstă. Ministrul așteaptă o autorizare a vaccinului Pfizer / BioNTech de către EMA pentru copiii de 12-15 ani în iunie, potrivit nouvelobs.com.

Autoritatea de reglementare europeană și-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde la tineri utilizarea vaccinului din cele două laboratoare, autorizate în prezent de la vârsta de 16 ani.

Canada a fost prima țară din lume care a autorizat Pfizer pentru cei peste 12 ani miercuri, iar Statele Unite sunt așteptate să urmeze exemplul în curând. În Franța, vaccinarea este autorizată numai pentru copiii cu vârste între 16-17 ani cu boli grave.

Copiii, mai puțin expuși la cazuri severe

Până cum, niciun vaccin nu fusese administrat copiilor, care erau mai puțin expuși la cazuri severe de boală și a căror vaccinare nu fusese o prioritate până acum. Însă aceștia reprezintă o mare parte a populației și, prin urmare, vor trebui imunizați pentru a stopa transmiterea bolii, susțin experții.

Guvernul german își anunțase anterior scopul de a oferi vaccinarea tuturor adulților până la sfârșitul lunii septembrie. Prin adăugarea de adolescenți, țara intenționează, prin urmare, să realizeze imunizarea populației sale mai repede.

Criteriul de vârstă abolit pentru AstraZeneca

Germania a accelerat dramatic ritmul campaniei sale de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile. Cinci milioane de persoane au fost vaccinate în aprilie, mai mult decât în cele trei luni care au precedat, a subliniat ministrul.

Pentru a-și respecta programul, guvernul a decis, de asemenea, să elimine regula de prioritate pentru primirea vaccinului AstraZeneca, care este acum disponibil pentru toti cei care îl doresc.
Autoritatea națională de sănătate continuă să îl recomande în primul rând persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. Grupurile prioritare sunt încă în vigoare pentru a beneficia de alte vaccinuri.

Din acest weekend, persoanele care și-au primit cele două injecții vor putea beneficia de o relaxare a regulilor de sănătate. De exemplu, aceștia nu vor mai fi supuși la stingerea de la ora 22 și nu vor mai trebui să prezinte un test negativ în magazine.